پتاسیم سوربات

پتاسیم سوربات

پتاسیم سوربات یک ماده شیمیایی و ضدکپک است و به‌طور طبیعی در برخی توت‏ ها وجود دارد. سوربات پتاسیم نمکی بی‌رنگ است که در آب حل می‌شود. در صنایع غذایی به‌عنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد و جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فراورده ‏های گوشتی و فراورده‏ های آردی مانند کیک و کلوچه به کار می‏رود همچنین در نوشابه‏ ها نیز استفاده می‏شود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول است. فرمول شیمیایی آن عبارت است از: C6H7KO2

 

کاربرد پتاسیم سوربات در صنایع غذایی

در صنایع غذایی به‌عنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد و جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فراورده‏های گوشتی و فراورده‏های آردی مانند کیک و کلوچه به کار می‏رود. همچنین در نوشابه‏ نیز استفاده می‏شود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول است. در تولید پنیر، مربا، محصولات نانوایی، نوشیدنی‌ها، کره نباتی، سوسیس خشک و غیره استفاده می‌شود. محلول نسبتاً غلیظ این نمک مخمرها را منهدم می‌کند.

سوربات پتاسیم برای مهار قالبها و مخمرها در بسیاری از غذاها از جمله پنیر ، ماست ، گوشت خشک شده ، سرو سیب ، میوه های مجددا ، نوشابه و نوشیدنی های میوه ای و کالاهای پخته شده استفاده می شود.


کاربرد پتاسیم سوربات در مواد غذایی

پتاسیم سوربات ضدکپک است و کاربردهای گوناگونی در مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارد. کاربرد اصلی مادهٔ پتاسیم سوربات در مواد نگهدارندهٔ غذایی است و باعث افزایش مدت زمان استفاده مواد غذایی و مانع رشد قارچ و کپک می‌شود. پتاسیم سوربات را می‌توانید در بسیاری از مواد غذایی معروف پیدا کنید. این مادهٔ نگهدارنده ویژگی‌های مواد غذایی مانند طعم، بو یا ظاهر آن را تغییر نمی‌دهد و نکتهٔ مهم این است که در دمای اتاق به فعالیتش ادامه می‌دهد. این ماده در مواد غذایی گوناگونی مانند زیر استفاده می‌شود:

مواد پخته‌شده
کمپوت‌ها و سبزیجات کنسرو
پنیر
گوشت و میوهٔ خشک‌شده
بستنی
نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‌ها
ماست و غیره
کاربرد پتاسیم سوربات در لوازم آرایشی و بهداشتی

ساخت محصولات مراقبت از پوست و مو بدون استفاده از عوامل ضدقارچی، ضدباکتری و ضدویروس ممکن نیست. پتاسیم سوربات این خصوصیت‌ها را دارد. می‌دانستید این اکسیر در لنز آبی‌رنگی که به چشم می‌زنید و سایهٔ چشمی که زیباترتان می‌کند نقش دارد؟ پتاسیم سوربات به جای پارابن، که ماده‌ای مضر برای سلامتی است، به عنوان مادهٔ ضدمیکروب و نگهدارنده در لوازم آرایشی و بهداشتی زیر کاربرد دارد:

سایهٔ ابرو و سایر لوازم آرایشی
شامپوها و مرطوب‌کننده‌ها
محلول لنز تماسی