parallax background

انرژی چیست؟

فرایند کلرالکالی و تولید سود
فرآیند کلرآلکالی
03/12/1399
قیمت خاک رنگبر
خاک رنگبر
14/12/1399

انرژی چیست؟


انرژی را به عنوان توانایی انجام کار تعریف می کنند. آنچه باعث انجام کار می شود را به انواع مختلفی تقسیم می کنند که در این جا با معمول ترین انواع انرژی آشنا می شوید.


انرژی شیمیایی


این انرژی نتیجه واکنش های شیمیایی بین اتم ها و مولکول های مختلف است که باتری یک مثال ساده از آن است.
به بیان دیگر، انرژی شیمیایی همان انرژی موجود در ساختار داخلی یک اتم یا مولکول است که برای تعیین ظرفیت یک ماده در تبدیل شدن به ماده دیگر از این انرژی استفاده می شود. انرژی شیمیایی را می توان در ساختار الکترونیکی یک اتم منفرد یا پیوندهای بین اتم های یک مولکول پیدا کرد که در اثر واکنش های شیمیایی به انواع دیگر انرژی تبدیل می شود. چوب، غذا و گاروئیل را می توان به عنوان نمونه هایی که انرژی شیمیایی دارند، نام برد.
همان طور که گفتیم انرژی شیمیایی همان انرژی ذخیره شده در اتم ها و مولکول ها است. درواقع انرژی شیمیایی را انرژی حاصل از پیوندهای شیمیایی بین ذرات می دانند که نتیجه آرایش الکترون ها در اتم یا آرایش یون ها است. این انرژی را می توان به کمک واکنش ها یا تغییرات شیمیایی به شکل دیگری از انرژی تبدیل نمود. اغلب انرژی خود را به صورت گرما نشان می دهد، بنابراین در واکنش های شیمیایی، انرژی به شکل گرما آزاد و یا جذب می شود. با توجه به اهمیت انرژی شیمیایی در زندگی روزمره و حتی جهان امروز، برای آشنایی بیشتر با این نوع از انرژی چند مثال ساده می آوریم.
می توان گفت هر ماده ای که به عنوان سوخت استفاده می شود دارای انرژی شیمیایی است. بنابراین نمونه هایی از انرژی شیمیایی به قرار زیر است:
ذغال سنگ و گاز طبیعی که در اثر احتراق گرما و نور آزاد می کنند.
چوب که انرژی شیمیایی خود را به حرارت و نور تبدیل می کند.
باتری های شیمیایی که انرژی شیمیایی ذخیره شده خود را به برق تبدیل می کند.
غذا که برای تبدیل انرژی شیمیایی خود به دیگر انرژی ها در بدن هضم می شود.
فتوسنتز که انرژی خورشید را به انرژی شیمیایی تبدیل می کند.
بسته های گرم که از طریق واکنش های شیمیایی خاصی گرما یا انرژی حرارتی تولید می کنند.


انرژی مکانیکی

انرژی به وجود آمده در اثر حرکت جسم که اغلب این انرژی را مجموع انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل می دانند. به عبارت دیگر، زمانیکه گفته می شود جسمی دارای انرژی مکانیکی است، درواقع انرژی پتانسیل و جنبشی نیز می توان برای آن تعریف نمود. ولی پیش می آید که به دلیل موقعیت آن جسم، یک کدام از این انرژی ها برابر صفر باشد.
به عنوان مثال اتومبیل در حال حرکت دارای انرژی جنبشی است، اگر این اتومبیل به سمت بالای یک کوه درحال حرکت باشد، علاوه بر انرژی جنبشی، انرژی پتانسیل نیز برای آن تعریف می شود. حال اگر همان ماشین بر بالای کوه توقف کند، تنها انرژی پتانسیل را می توان برای آن تعریف نمود.

https://www.high-endrolex.com/33


انرژی حرارتی

این انرژی که با نام انرژی گرمایی نیز معرفی می شود، اختلاف دمای میان دو سیستم را نشان می دهد.
به عنوان مثال یک فنجان قهوه گرم دارای انرژی حرارتی است و یا گاهی خود شما نسبت به محیطی که در آن قرار می گیرید، انرژی گرمایی داشته باشید.


انرژی هسته ای

انرژی حاصل از تغییر در هسته های اتم یا انرژی حاصل از واکنش های بین هسته ها را انرژی هسته ای نامیده اند. این انرژی شامل شکافت هسته ای، پرتوزایی و همجوشی هسته ای است. انفجار اتمی نمونه انرژی هسته ای است.

انرژی الکترومغناطیسی

انرژی الکترومغناطیسی یا همان انرژی تابشی از نور یا امواج الکترومغناطیس حاصل می شود و نور به هر شکلی که باشد این انرژی را دارد. طیف هایی از نور که چشم قادر به دیدن آن نیست مانند امواج رادیویی، اشعه گاما و فرابنفش، اشعه ایکس و مایکروویو از نمونه های این نوع انرژی هستند.


انرژی صوتی

انرژی حاصل از امواج صوتی که این امواج می توانند از هوا یا محیط های دیگر عبور کنند. بهترین نمونه از این نوع انرژی صدای شما است.

اانرژی گرانشی

این انرژی مربوط به جاذبه بین دو جسم و حاصل از جرم آنها می شود. انرژی گرانشی می تواند اساس یک انرژی مکانیکی باشد. نمونه بارز این انرژی، همان نیروی جاذبه زمین است که باعث می شود انسان ها وزن داشته باشند و به روی زمین حرکت نمایند.


انرژی جنبشی

انرژی حاصل از حرکت که می تواند مقداری بین صفر تا یک را به خود اختصاص دهد. نمونه این انرژی کودکی است که در پارک درحال تاب بازی است.

انرژی پتانسیل

انرژی حاصل از موقعیت یک جسم است. برای مثال همان کودک درحال تاب بازی را تصور کنید، زمانیکه او روی تاب در بلندترین حالت خود قرار می گیرد، بیشترین مقدار انرژی پتانسیل را دارا است ولی زمانیکه به زمین نزدیک است مقدار انرژی پتانسیل آن حداقل مقدار ممکن یعنی صفر است.

انرژی یونیزاسیون

نوعی انرژی است که الکترون ها را به هسته اتم، یون یا مولکول خود متصل می کند. درواقع انرژی لازم برای جدا کردن الکترون را انرژی یونیزاسیون می نامند که مقدار انرژی لازم برای جدا کردن دومین یون بیشتر از انرژی لازم برای جدا کردن اولین یون است.


قیمت مواد شیمیایی صنعتی و خوراکی

امروزه مواد شیمیایی کاربردهای متععدی را در صنایع مختلف به خود اختصاص داده اند. مواد شیمیاییصنعتی و خوراکی با کیفیت های مختلفی تهیه و تولید می شوند که درجه خلوص و هماهنگ بودن ویژگی های آنها با آنالیز مصرف ارائه شده توسط شرکت تولیدی تضمینی بر کیفیت آنها است. جهت اطلاع از قیمت انواع مواد شیمیایی خوراکی و صنعتی به صورت عمده و دریافت آنالیز مصرف آنها می توانید با کارشناسان فروش بازرگانی کیمیا شیمی پایدار تماس حاصل نمایید.


021-77738301
021-77738302
021-77738303

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت