parallax background

با ترکیبات شامپو بیشتر آشنا شوید

ممنوعیت‌های جدید صادراتی در روسیه
21/12/1400
کاهش هزینه‌های ترخیص در دستور کار گمرک
30/01/1401


مو در زیبایی تاثیر زیادی دارد و همین باعث شده است که انواع شامپو به بازار پرطرفدار محصولات آرایشی و بهداشتی عرضه شود. اگر سری به هایپرمارکت‌ها بزنید، قفسه‌های بزرگی می‌بینید که با انواع شامپو در برندهای مختلف پر شده‌اند. هر شامپویی ادعا می‌کند می‌تواند موهای شما را تمیز و درخشان کند و یک ویژگی منحصر به فرد را در موهایتان تقویت کند. معمولاً برای انتخاب بهترین شامپو برای موی رنگ‌شده، موی آسیب دیده، موی چرب یا خشک، موی فر یا هر نوع موی دیگری به خاصیت شامپو توجه می‌کنیم که این خاصیت براساس ترکیبات شامپو و موادی که برای تولید شامپو از آن استفاده شده است، تعیین می‌شود.
اگر قرار باشد یک محصول خوراکی را از بین برندهای مختلف انتخاب کنید چه فاکتورهایی را در نظر می‌گیرید؟ حتما یکی از این فاکتورها ترکیبات و مواد سازنده‌ی آن محصول خوراکی است. حال این سوال را مطرح می‌کنیم که چرا برای انتخاب شامپو به عنوان مهم‌ترین محصولی که سلامت موهای شما را تعیین می‌کند، به ترکیبات و مواد سازنده‌ی آن توجه نمی‌کنید؟ در این مطلب قصد داریم بیشتر با مواد شیمیایی صنعتی که برای تولید انواع شامپو استفاده می‌شود و کاربرد آن در شامپو آشنا شویم تا هنگام خرید انواع شامپو به ترکیبات آن هم دقت کنید و با حذف کردن محصولاتی که مواد شیمیایی مضر بیشتری دارند، سلامت خود و موهایتان را تضمین کنید.


مواد سازنده شامپو چیست؟



در ترکیبات شامپو باید موادی استفاده شود که بتواند آلودگی و چربی سطح موها را برطرف کند و کمک کند ناخالصی‌های روی پوست سر در اثر شست‌وشو به طور کامل برداشته شوند. با این توضیحات می‌توانیم به راحتی مواد سازنده شامپو را بر حسب نوع کارایی به چند دسته تقسیم کنیم.
ماده شوینده در شامپو: از آنجا که هدف اصلی در استفاده از انواع شامپو، شست‌وشو و تمیز کردن سر و موهاست باید از مواد شیمیایی شوینده استفاده کرد که سورفکتانت‌ها و کوسورفکتانت‌ها از رایج‌ترین مواد شوینده در ترکیبات شیمیایی شامپو است. در واقع به کمک این مواد شوینده آلودگی‌هایی که روی سطح مو هستند و در آب حل نمی‌شوند را می‌توان در کف شامپو حل کرده و شست‌وشو داد.
در کنار سورفکتانت‌ها از مواد شیمیایی دیگری به عنوان نرم کننده، عامل ایجاد کف در شامپو، غلیظ کننده‌ی بافت شامپو، مواد نگهدارنده و معطر و افزودنی‌های خاص برای هر نوع شامپو استفاده می‌شود.
ماده شیمیایی برای افزایش غلظت شامپو: ترکیباتی مانند ستیل الکل، استریل الکل، زانتان گام، ژلاتین و اسید سیتریک رایج‌ترین غلظت کننده‌ها در شامپو هستند.
تنظیم کننده PH در شامپو: شامپو باید در کنار تمیز کردن پوست سر از هر نوع چربی و آلودگی باعث خشکی ساقه‌ی مو نشود و به همین دلیل PH در شامپو اهمیت دارد. پوست سر اسیدی و PH آن حدود 5 الی 5.5 است و معمولا شامپوها در بازه‌ی PH بالاتر از 7 تولید می‌شوند. رایج‌ترین مواد شیمیایی که در ترکیبات شامپو برای تنظیم اسیدیته‌ی آن استفاده می‌شوند، اسید سیتریک و اسید گلیکولیک هستند.
مواد نگهدارنده در انواع شامپو: در شامپوها هم مانند مواد خوراکی برای حفظ سلامت محصول و جلوگیری از رشد انواع باکتری از مواد شیمیایی مختلفی با عنوان نگهدارنده استفاده می‌کنند. مهم‌ترین مواد شیمیایی نگهدارند در شامپو سدیم بنزوات، اسید سوربیک، پتاسیم سوربات، بنزیل الکل، تترا سدیم ادتا، اسید دی هیدرواستیک هستند.
مواد مرطوب کننده در شامپو: برای حفظ رطوبت شامپو و ایجاد رایحه‌ی مطبوع می‌توان از نوعی ویتامین B به نام پنتنول کمک گرفت که گلیکول هم می‌تواند یک ماده کمکی برای تامین این هدف باشد.


مراقب میزان این ترکیبات شامپو برای سلامتی موهایتان باشید


برخی مواد شیمیایی هستند که اگر در ترکیبات مواد سازنده شامپو وجود داشته باشند، می‌توانند عامل بروز حساسیت پوست یا آسیب به سلامت موها شوند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم اگر در ترکیبات شامپویی مواد شیمیایی زیر را مشاهده کردید برای خریدن آن شامپو بیشتر تحقیق کنید.
سولفات‌ها: از این ترکیب به عنوان پاک‌کننده در شامپو استفاده می‌شود که سدیم لوریل سولفات و سدیم لورت سولفات از معمول‌ترین مواد شیمیایی این دسته هستند. این گروه از مواد شیمیایی عامل کف کردن شامپو و تمیزکننده‌ی موی سر هستند؛ به طوری که اگر شامپویی هنگام شست‌وشو کف نمی‌کند می‌توان با اطمینان گفت که در ترکیبات آن از سولفات استفاده نشده است. تاثیر منفی سولفات‌ها بر پوست و مو، تحریک پوست و بروز حساسیت یا خشکی مو در اثر از بین بردن روغن‌های طبیعی موی سر است.
فرمالدهید: این ماده‌‎ی شیمیایی صنعتی کاربردهای متنوعی دارد به گونه‌ای که می‌توان رد پای آن را در مصالح ساختمانی، محصولات خانگی و نگهدارنده در شامپو پیدا کرد. تحقیقات زیادی درباره‌ی خطرات این ماده انجام شده است که این تحقیقات نشان داده‌اند کارگرانی که به میزان زیادی در معرض این ماده شیمیایی قرار دارند بیشتر از دیگران به بیماری‌هایی مانند سرطان درگیر می‌شوند. علاوه‌بر این، می‌تواند باعث تحریک پوست و عامل آلرژی‌های تماسی باشد. به همین دلیل بهتر است در شامپوهای مصرفی وجود نداشته باشد یا درصد مصرف آن بسیار کم باشد.
پارابن : این ترکیب یکی از قدیمی‌ترین مواد نگهدارنده در محصولات آرایشی و بهداشتی است که به افزایش طول عمر محصولات کمک می‌کند. اما لازم است بدانید این ماده می‌تواند به سرعت از طریق پوست جذب بدن شود و مشکلات پوستی مثل خارش، قرمزی پوست و سوزش را باعث شود.
فتالات‌ها: این گروه از مواد شیمیایی را معمولا برای ایجاد انعطاف بیشتر در مواد پلاستیکی استفاده می‌کنند. اما گاهی از آنها در محصولات آرایشی مانند شامپو به عنوان عامل اتصال استفاده می‌شود که یکی از آثار منفی آن بر سلامت انسان ایجاد ناباروری است. به همین دلیل بهتر است در ترکیبات شامپو از فتالات‌ها استفاده نشود.
پلی اتیلن گلیکول: این ترکیب یکی از پرکاربردترین مواد شیمیایی در صنعت است که از صنایع پزشکی و دارویی گرفته تا صنعت چسب و سرامیک را شامل می‌شود. پلی اتیلن گیکول را در محصولات آرایشی به عنوان نرم‌کننده و در ترکیبات شامپو به عنوان عامل پاک‌کننده مصرف می‌کنند. این ترکیب در شامپوها می‌تواند از طریق واکنش با ترکیبات اتیلنی موجود در شامپو به پوست مصرف‌کننده آسیب برساند. به همین دلیل بهتر است در لیست ترکیبات سازنده شامپو قرار نگیرد.


خرید و فروش انواع مواد شیمیایی به صورت عمده

بازرگانی کیمیا شیمی پایدار ازجمله شرکت‌های فعال در زمینه تهیه و توزیع مواد شیمیایی است که همواره کیفیت و اصل بودن محصولات را در دستور کار خود قرار داده است. شما می‌توانید برای آگاهی از قیمت انواع مواد شیمیایی و دریافت آنالیز مصرف با کارشناسان فروش این بازرگانی تماس حاصل نمایید.




021-77738301
021-77738302
021-77738303


۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت