parallax background

پتاسیم سوربات

بنزوات سدیم
13/10/1399
کافئین پودری
کافئین پودری
14/10/1399

قیمت سوربات پتاسیم


بازرگانی کیمیا شیمی پایدار فعال در زمینه تهیه و تامین مواد شیمیایی خوراکی و صنعتی با توجه به اهمیت مواد شیمیایی مصرفی با گرید خوراکی کیفیت مواد شیمیایی را در اولویت کار خود قرار داده است. جهت آگاهی از قیمت سوربات پتاسیم و نحوه ثبت خرید خود به صورت عمده می توانید با با کارشناسان فروش تماس حاصل نمایید. لازم به ذکر است برای خرید مواد شیمیایی به ویژه گرید خوراکی دریافت آنالیز و مجوز مصرف ضروری است.



ویژگی های سوربات پتاسیم

فرمول مولکولیC6H8O7
جرم مولی150.22 g/mol
شکل ظاهری پودر سفید رنگ
حلالیت در آب58.2 g/100 mL (20 ºC)
چگالی1,361 g/cm3
اسیدیته7.8
دمای ذوب270 °C

پتاسیم سوربات چیست؟

نمک پتاسیم اسید سوربیک که به پتاسیم سوربات معروف است، ماده ای پایدار است که به صورت پودری و گرانول با رنگ سفید در بازار وجود دارد. برای این نمک که قابلیت انحلال در آب بالایی دارد، خاصیت ضدمیکروبی شناسایی شده است که کاربردهای متعدد آن در صنعت نیز به خاطر همین ویژگی آن تعریف شده است.
پتاسیم سوربات به صورت طبیعی در برخی از توت ها وجود دارد، ولی برای تولید به جهت مصرف در صنعت از اسید سوربیک که به صورت صنعتی و در حجم بالا تولید می شود، سنتز می کنند. در روش صنعتی از واکنش بین اسید سوربیک و پتاسیم هیدروکسید برای تولید سوربات پتاسیم استفاده می شود.
سوربات پتاسیم که به صورت جامد سفید رنگ تولید و به بازار عرضه می شود، بدون بو بوده و به راحتی در آب تفکیک می شود و می توان گفت فشار بخار نسبتاً پایینی دارد. با توجه به اینکه برای این ماده ویژگی های قابل اشتعال بودن، انفجاری و یا اکسیداسیون شناسایی نشده است؛ از نظر نگهداری و ذخیره در مخزن ها مشکلی ندارد و می توان پلی اتیلن را به عنوان مناسب ترین جنس برای مخزن نگهداری در نظر گرفت. زیرا این دو ماده نسبت به هم خنثی هستند و واکنشی از کنار هم بودن آنها رخ نخواهد داد.
پتاسیم سوربات ترکیب شیمیایی افزودنی است که به عنوان ماده نگهدارنده شناخته می شود. این ترکیب نمکی بدون بو و مزه بوده و از خنثی کردن اسید سوربیک با پتاسیم هیدروکسید به صورت صنعتی تولید می شود.
پتاسیم سوربات به صورت پودر کریستال یا گرانول سفید رنگ تولید می شود، به راحتی در آب حل شده و در PH پایین به اسید سوربیک تبدیل می شود.



اهمیت مواد نگهدارنده

با توجه به اینکه امروزه تولید و مصرف غذاهای آماده و فراوری شده رشد چشمگیری داشته است، استفاده از نگهدارنده ها جهت جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد میکروبی و آنزیمی مواد غذایی امری لازم و ضروری است. پتاسیم سوربات یکی از مواد نگهدارنده پرکاربرد در صنعت است که بر طیف وسیعی از کپک ها و مخمرها تاثیر دارد ولی از آنجا که اثر ضدمیکروبی پایینی بر باکتری ها دارد باید همراه با دیگر مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم استفاده شود. بنزوئیک اسید جهت جلوگیری از فعالیت باکتری ها و سوربیک اسید به عنوان ضدقارچ باید به مواد غذایی و بهداشتی اضافه شود.


کاربردهای پتاسیم سوربات


همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، کاربردهای پتاسیم سوربات به دلیل خاصیت ضدقارچ و ضدمیکروبی آن است. بنابراین این ترکیب شیمیایی مانند بنزوات سدیم به عنوان یک ماده افزودنی نگهدارنده چه در محصولات خوراکی و چه در محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد. آزمایش های بسیاری مبنی بر اثرات سوء احتمالی از مصرف پتاسیم سوربات انجام شده است که نتیجه آنها بی خطر بودن آن برای سلامتی انسان است. این ترکیب را با نام E202 می شناسند که به صورت عمده در انواع محصولات خوراکی و برخی محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد. بد نیست قبل از بررسی کاربردهای پتاسیم سوربات به این نکته نیز اشاره کنیم که مواد شیمیایی دیگری همچون گلیسیرین، سوربیتول و پروپیلن گلایکول گاهی به عنوان جایگزین پتاسیم سوربات در صنعت استفاده می‌شوند.



پتاسیم سوربات در مواد غذایی

سوربات پتاسیم از طریق جلوگیری کردن از رشد قارچ ها، کپک ها و فرآیند تخمیر باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی می شود. در پنجاه سال اخیر ایمن بودن این ماده شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است و سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) در صورت استفاده مناسب آن را بی خطر اعلام کرده است.
سوربات پتاسیم به عنوان ماده نگهدارنده افزودنی، تغییری در کیفیت مواد غذایی مانند رنگ، طعم و ظاهر آن ایجاد نمی کند و همچنین به دلیل حلالیت بالا در آب ، به عنوان ماده افزودنی محبوبی شناخته شده است؛ بنابراین می توان گفت پتاسیم سوربات در بسیاری از محصولات غذایی وجود دارد. مانند:
• محصولات نانوایی
• میوه ها و سبزیجات کنسرو شده
• انواع پنیر
• میوه های خشک شده
• بستنی
• انواع نوشابه و آب میوه
• ماست
• انواع مربا و شربت
طبق گفته آژانس های ناظر بر سلامت انسان، پتاسیم سوربات هیچ گونه ضرری برای بدن انسان ندارد و بدون هر گونه تاثیر سوء از بدن خارج می شود. همان طور که گفته شد سوربات پتاسیم به دلیل جلوگیری از رشد قارچ ها و مخمرها باعث ماندگاری بیشتر محصولات می شود ولی در مقابل باکتری ها تاثیر کمی دارد به همین دلیل بهتر است در کنار پتاسیم سوربات از مواد نگهدارنده دیگری نیز استفاده شود؛ اغلب سوربات پتاسیم را با بنزوات سدیم استفاده می کنند. گفته شده است حداکثر مقدار مصرف روزانه پتاسیم سوربات 25 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن انسان است.
از نظر سلامت تغذیه همواره توصیه می شود برچسب های موجود روی محصولات غذایی را مطالعه کنید تا از ترکیبات مواد غذایی مصرفی خود آگاه باشید و با اصلاح رژیم غذایی خود میزان مصرف افزودنی های شیمیایی موجود در مواد غذایی را کنترل نمایید.


پتاسیم سوربات در محصولات آرایشی و بهداشتی

سوربات پتاسیم علاوه بر مواد غذایی در محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان یک ماده ضد میکروب و نگهدارنده ملایم به جای پارابن ها استفاده می شود. در این صنعت می توان از این ماده به عنوان ماده معطر و خوشبو نیز استفاده نمود.
با توجه به وجود ادعا مبنی بر خطرناک بودن ترکیبات شیمیایی برای سلامتی، اغلب برندهای مطرح در صنعت آرایشی و بهداشتی با تولید محصولات ارگانیک و طبیعی به عدم استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده در محصولات خود تاکید دارند. با این وجود به منظور جلوگیری از تخریب ناشی از میکروارگانیسم ها و محافظت از محصولات در برابر آلودگی ناشی از استفاده محصولات توسط مصرف کننده، وجود درصدی از مواد نگهدارنده در این گونه محصولات ضروری است.
بنابراین مواد آرایشی و بهداشتی نیز همانند مواد غذایی آلوده می شوند و درصورت استفاده، به ویژه محصولات مرتبط با چشم و پوست منجر به مشکلات قابل توجهی می شود.
• ضد آفتاب
• انواع مرطوب کننده
• انواع کرم
• شامپوها و محصولات مرتبط با مو
حاوی درصدی از ماده نگهدارنده پتاسیم سوربات هستند.
با وجود بی خطر بودن سوربات پتاسیم در موارد بسیار نادر حساسیت های پوستی نسبت به این ماده شیمیایی مشاهده شده است. با استفاده محصولات بهداشتی حاوی پتاسیم سوربات در صورت وجود حساسیت، سوزش یا ورم در پوست را ایجاد خواهد کرد.


۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت