آسپارتام چیست؟

کاربردهای اسید فوماریک
کاربردهای اسید فوماریک چیست؟
09/12/1401
لوزی خطر
لوزی خطر (NFPA ) چیست و چه اهمیتی دارد ؟
13/12/1401
آسپارتام چیست

آسپارتام چیست؟ شیرین کننده آسپارتام یک استر دی‌پپتیدی است که با نام های تجاری Equal و NutraSweet و غیره فروخته می شود این به طور رسمی یک محصول تراکم اسید آسپارتیک با متیل استر فنیل آلانین است اما روش های مصنوعی واقعی پیچیده تر هستند.

در سالهای گذشته حق ثبت اختراع آفریقای جنوبی برای سنتز آسپارتام و سایر شیرین کننده های دی پپتیدی به جیمز ام شلاتر اعطا شد و به GD Searle (شیکاگو)، که اکنون بخشی از Pfizer است، واگذار شد همچنین زمانی که شایعاتی وجود داشت که آسپارتام سرطان زا است اما مطالعات انجام شده از سال 2006 تا 2015 این ادعا را رد کرد FDA و موسسه ملی سرطان از این مطالعات حمایت کردند.

شیرینی آسپارتام 200 برابر بیشتر از ساکارز است حلالیت و پایداری آن در محیط های آبی به شدت به pH بستگی دارد پایدارترین آن در pH 43 است که آن را برای شیرین کردن نوشیدنی های گازدار ایده آل می کند و در دمای معمولی پخت و پز ناپایدار است اما می توان آن را در دستور العمل های “بدون گرما” استفاده کرد آسپارتام بهتر از سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی، کیفیت ساکارز را تقلید می‌کند..

برای مشاهده قیمت خرید آسپارتام و بررسی ویژگی های آن کلیک کنید

آسپارتام چیست

آسپارتام چیست؟

معرفی کامل آسپارتام

آسپارتام چیست؟ آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که با نام های تجاری مانند NutraSweet® و  Equal®  فروخته می شود و از اوایل دهه 1980 در ایالات متحده استفاده می شده در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود، زیرا بسیار شیرین تر از شکر است، بنابراین می توان از مقدار بسیار کمتری برای ایجاد همان میزان شیرینی استفاده کرد.

آسپارتام معمولا به عنوان یک شیرین کننده رومیزی، به عنوان یک شیرین کننده در غذاها و نوشیدنی های آماده و در دستور العمل هایی که نیاز به حرارت زیاد ندارند (زیرا گرما آسپارتام را تجزیه می کند) استفاده می شود همچنین می توان آن را به عنوان طعم دهنده در برخی داروها یافت.

کاربرد استفاده از آسپارتام

آسپارتام حدود 180 تا 200 برابر شیرین تر از ساکارز (شکر سفره) است با توجه به این خاصیت، حتی اگر آسپارتام هنگام متابولیزه شدن 4 کیلوکالری (17 کیلوژول) انرژی در هر گرم تولید می کند، مقدار آسپارتام مورد نیاز برای ایجاد طعم شیرین آنقدر کم است که سهم کالری آن ناچیز است طعم آسپارتام و سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی با طعم شکر سفره در زمان شروع و مدت زمان ماندگاری شیرینی آن متفاوت است، اگرچه آسپارتام در میان شیرین‌کننده‌های مصنوعی تایید شده به طعم قند نزدیک‌تر است بنابراین شیرینی آسپارتام بیشتر از ساکارز دوام می‌آورد، بنابراین اغلب با سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند آسه سولفام پتاسیم ترکیب می‌شود تا طعمی بیشتر شبیه طعم شکر ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: کاربردهای اسید فوماریک چیست؟

تولید شیمیایی آسپارتام

آسپارتام از طریق تخمیر با ترکیب B flavum و C glutamicum با مواد مغذی کربوهیدرات ها، ویتامین ها و اسیدهای آمینه تولید می شود هنگامی که اسیدهای آمینه کافی در دسترس باشد، آنها جدا شده و خالص می شوند.

در مرحله بعد، فنیل آلانین با متانول واکنش داده و متیل استر L- فنیل آلانین را تشکیل می دهد اسید آسپارتیک نیز اصلاح می شود و سپس این دو اسید آمینه با هم ترکیب می شوند، گرم و سرد می شوند که منجر به تشکیل کریستال می شود کریستال ها با اسید استیک واکنش داده و آسپارتام ایجاد می کنند پس از مراحل بعدی تقطیر و فیلتر کردن، آسپارتام خالص شده نهایی تولید می شود.

آیا آسپارتام باعث سرطان می شود؟

شایعات و نگرانی‌ها در مورد آسپارتام که باعث تعدادی از مشکلات سلامتی، از جمله سرطان می‌شود، سال‌هاست که وجود دارد برخی از نگرانی‌ها در مورد سرطان ناشی از نتایج مطالعات انجام شده روی موش‌ها توسط گروهی از محققان ایتالیایی است که نشان می‌دهد آسپارتام ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌های مرتبط با خون (لوسمی‌ها و لنفوم‌ها) را افزایش دهد با این حال، بررسی های بعدی داده های این مطالعات این نتایج را زیر سوال برده است نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک (مطالعات گروه‌هایی از افراد) در مورد ارتباط احتمالی بین آسپارتام و سرطان (از جمله سرطان‌های مرتبط با خون) سازگار نبوده است.

آیا می دانید ویژگی های کافئین پودری جیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید کافئین پودری کلیک کنید

آسپارتام چیست

آسپارتام چیست؟

آیا آسپارتام تنظیم شده است؟

در ایالات متحده، شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام توسط FDA تنظیم می شود این محصولات قبل از استفاده باید از نظر ایمنی تست شده و توسط FDA تایید می شوند FDA همچنین میزان مصرف روزانه قابل قبولی (ADI) را برای هر شیرین کننده تعیین می کند که حداکثر مقداری است که برای مصرف هر روز در طول زندگی فرد ایمن در نظر گرفته می شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت