مواد شیمیایی با کاربرد افزودنی خوراکی

کاربرد مواد شیمیایی
کاربرد مواد شیمیایی در صنایع غذایی
19/11/1401
فروش مواد شیمیایی خوراکی
فروش مواد شیمیایی خوراکی در تهران
19/11/1401
مواد شیمیایی

مواد شیمیایی :رونق دنیای امروز به طور تصاعدی در حال افزایش است و در نتیجه این افزایش، رفع تمام نیازهای بشری دشوارتر از گذشته می شود تامین نیازهای اولیه انسان از جمله خوراک و پوشاک بسیار حائز اهمیت است و تلاش بشر همواره در جهت یافتن راه حلی بهینه و موثر برای رفع این نیازها بوده است.

از جمله مسائل مهم و پیچیده ای که افزایش جمعیت بر ما تحمیل می کند، تامین غذای لازم و کافی به عنوان اساسی ترین نیاز بشر برای همه مردم جهان است متأسفانه هر ساله تعداد زیادی از مردم به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم به بیماری های مختلف مرتبط مبتلا می شوند.

برای خرید کافئین پودری کلیک کنید…!

مواد شیمیایی

مواد شیمیایی در محصولات غذایی

امروزه جمعیت جهان به سرعت در حال افزایش است و در نتیجه این افزایش، رفع تمام نیازهای بشر بسیار دشوارتر از گذشته است تامین نیازهای اولیه انسان از جمله خوراک و پوشاک بسیار حائز اهمیت است و تلاش بشر همواره در جهت یافتن راه حلی بهینه و موثر برای رفع این نیازها بوده است.

از جمله مسائل مهم و پیچیده ای که افزایش جمعیت بر ما تحمیل می کند، تامین غذای لازم و کافی به عنوان اساسی ترین نیاز بشر برای همه مردم جهان است متأسفانه هر ساله تعداد زیادی از مردم به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم به بیماری های مختلف مرتبط مبتلا می شوند.

علاوه بر این امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و افزایش تعداد زنان شاغل، استفاده از مواد غذایی نیمه تمام و بسته بندی بسیار افزایش یافته است در نتیجه این تغییر در سبک و اهمیت تولید و ارائه غذاهای سالم و مفید به تمام نقاط جهان، استفاده از افزودنی های غذایی به منظور ایجاد یا حفظ خواص مطلوب در محصولات غذایی رواج یافته است.

با توجه به گسترش استفاده از این افزودنی ها لازم دیدیم اطلاعات مختصری در اختیار شما قرار دهیم تا شما را با انواع افزودنی های غذایی و تاثیر آنها بر محصولات آشنا کنیم تا بتوانید رژیم غذایی و مواد آماده خود را دنبال کنید.

افزودنی های غذایی خوراکی چیست؟

ماده ای که فاقد هر گونه ارزش غذایی بوده و به منظور حفظ ظاهر محصول، تسهیل در تهیه فرآورده غذایی و یا جلوگیری از فساد و فاسد شدن محصولات در مرحله نگهداری به غذا اضافه می شود، افزودنی غذایی نامیده می شود.

افزودنی های غذایی را می توان به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم کرد پلاگین های مستقیم برای یک هدف خاص و برای ایجاد ویژگی های مورد نظر اضافه می شوند به عنوان مثال، گارگام که برای بهبود بافت و غلظت مواد غذایی مانند سوپ و سس اضافه می شود، یک افزودنی مستقیم است همچنین گروه دیگری از افزودنی‌ها که در فرآیند نگهداری و بسته‌بندی وارد محصولات غذایی می‌شوند و در این صورت تولیدکنندگان باید از بی‌خطر بودن و نداشتن اثرات مضر برای بدن اطمینان حاصل کنند.

روش های نگهداری مواد غذایی

مشکل آلودگی میکروبی برای غذاها به ویژه فرآورده های حیوانی بسیار مهم است زیرا این نوع مواد غذایی علاوه بر اینکه سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد، می تواند زیان های اقتصادی هنگفتی به صنعت وارد کند علیرغم تمام تلاش های صورت گرفته در صنایع غذایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی آماده و نیمه تمام به ویژه محصولات با منشاء حیوانی، بخش زیادی از این دسته از مواد غذایی آلوده به باکتری های بیماری زا بوده و منجر به گسترش مسمومیت می شود.

همانطور که می دانید در صنایع غذایی روش های فیزیکی و شیمیایی مختلفی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و افزایش ماندگاری آن وجود دارد که به طور کلی می توان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:

  • نگهداری مواد غذایی برای جلوگیری از رشد میکروب ها مانند سرما یا انجماد، خشک شدن، اسیدی شدن، بسته بندی در فضای اصلاح شده.
  • نگهداری مواد غذایی برای کاهش بار میکروبی مانند ضدعفونی کردن مواد با آب و کلر و استفاده از مواد شیمیایی مختلف.

حفظ مواد غذایی با غیرفعال کردن میکروب‌ها مانند گرم کردن، تابش یا فشار هیدرواستاتیک بالا.

انواع نگهدارنده های شیمیایی

  • آنتی اکسیدان ها: ترکیباتی هستند که از طریق فرآیند اکسیداسیون مواد غذایی، فاسد شدن محصولات غذایی را به تاخیر می اندازند یا از آن جلوگیری می کنند اکسیداسیون شامل افزودن یک اتم اکسیژن یا حذف یک اتم هیدروژن در ساختار ترکیب مورد نظر است در زمینه محصولات غذایی، اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع (مانند ویتامین E و آنتی اکسیدان های TBHQ) و اکسیداسیون آنزیم کاتالیزوری (مانند اسید استیک و اسید اسکوربیک) وجود دارد به عنوان مثال بنزوات سدیم از رشد میکروب ها در مواد غذایی مختلف جلوگیری می کند و از فاسد شدن آنها جلوگیری می کند.
  • آنتی بیوتیک ها: از این دسته برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و به تاخیر انداختن فساد محصولات غذایی در زمان نگهداری در یخچال با جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود.

مواد شیمیایی

در اینجا بخوانید: تفاوت مواد شیمیایی آزمایشگاهی با مواد شیمیایی غذایی

 

طعم دهنده ها: این دسته از افزودنی ها به عنوان چاشنی و به منظور ایجاد طعم مطلوب استفاده می شود اسید سیتریک را به عنوان ترش آور به انواع مربا، شربت و غیره اضافه می کنند سیترات سدیم به عنوان یک عامل خنثی کننده در نوشابه ها و لیموناد استفاده می شود همچنین ادویه های تلخی مانند کاسنی به مصرف محدود نمی شود طعم دهنده ها که بیشتر برای فرآورده های گوشتی، آب میوه ها، شکلات ها و مرباها استفاده می شوند، ترکیباتی مانند آنتول، آمیل استات، دی استیل و غیره هستند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت